joi, 11 aprilie 2013

SQUASH

Today we'll talk about a kinda newer sport SQUASH.
It is known that man has invented and enjoyed a variety of challenging games by hitting a ball,with different parts of the body or with a bat or racket.
SQUASH was born in the prisons of London,where the prisoners used to hit a ball against the wall,and so in the outside world that was recreated and played with some kind of rackets,that's why it was first called "RACKETS".Rackets progressed,by some strange route,played only in the most selected schools of England
and in 1820 it was first called Squash Racket and after a while only Squash,wich is a sound that tryes to recreate the sound of the ball that hits the racket or the walls.
                                                                                                      
Squash is rated as healthiest sport in a survey conducted by the widely respected and influential US business magazine Forbes.             
          
Nowdays Squash is a high-speed racquet sport played by two players in a four-walled court with a small,hollow rubber ball.For its fast pace and requirement of mental agility,it has been described as "jet-propelled chess".
For those who never played i can recomend this book introduction to squash 

In my opinion it is worth a try,because it puts your blood in move,and you can easily burn some calories! 
Here you have a a short clip with some of the best players,all i can say is WOW!!!


Astazi vom vorbi despre un sport oarecum mai noi, SQUASH.
Este cunoscut faptul că omul a inventat și sa bucurat de o multime de jocuri lovind o minge, cu diferite părți ale corpului sau cu o bâtă sau racheta.
Squash s-a născut în închisorile din Londra, unde deținuții obisnuiau a lovi o minge de perete, și astfel în lumea exterioară, acesta a fost recreat și jucat cu un fel de rachete, de aceea a fost prima data numit "rachete". Rachete a progresat , printr-o cale ciudată, fiind jucat doar în școlile cele mai selecte din Angliei
și în 1820 a fost numit pentru prima data Rachete de squash și după un timp doar Squash, care vrea sa insemne sunetul mingii care lovește racheta sau pereți.
                                                                                                      
Squash este evaluat ca fiind cel mai sanatos sport în cadrul unui sondaj realizat de foarte respectata și influenta  revista de afaceri Forbes.
Squash-ul in zilele noastre este un sport de mare viteza cu rachete jucat de doi jucători într-o instanță de patru pereți, cu o minge mica, de cauciuc gol, ritmul ,rapiditatea și cerința de agilitate mentală, a fost descris ca "un joc de sah cu jet-propulsie".
Pentru cei care nu au jucat niciodata si sunt interesati de acest sport le recomand  cartea introduction to squash 

2 comentarii: