miercuri, 17 aprilie 2013

Traditional Romanian food

Let's say you're running out of time,like i was today,and you need to do something fast,no time for cooking,you need something that looks nice and everyone will eat it..hmm..Spring,we got green onions,and radishes that are so colorful and fresh..you take a fast look in your fridge and grab anything that could go on a big wooden platter (this time i didn't had one so big,cause we were a few at the table...)so let's say you find some eggs in the fridge,boil them,maybe some salami,definitely some tomatoes,and some cheese...here in Romania we have "a must" on our platter,that is some traditional smoked bacon and pork cracklings..and to go perfectly with everything you have to add a little shot of something strong before,here we have tuica,made from plumbs,100% natural,it has only 60% alcohol in it..after a toast,dig in!



Să presupunem că sunteți în criză de timp, așa cum am fost azi, si trebuie sa faci ceva rapid, nu este timp pentru gătit, ai nevoie de ceva care arată bine din care toată lumea va mânca .. hmm .. afara e primăvară, avem ceapa verde, ridichi și legume care sunt atât de colorate și proaspete .. să dati o privire rapidă în frigider și  scoate orice care ar putea merge pe un platou de lemn mare (de aceasta data eu nu am avut unul atât de mare, pentru că am fost multi la masa ...) deci, să spunem ca veți găsi oua în frigider, se fierb, poate ceva salam, cu siguranta rosii si niște brânză ... aici, în România avem cateva produse ce nu au voie sa lipseasca de pe platou nostru, slănină afumată tradiționala și jumări .. și pentru a merge perfect ,tot ceea ce trebuie să mai adăugați este un shot de ceva puternic înainte, aici avem tuica, făcuta din prune, 100% naturala, are "doar" 60% alcool în ea .. dupa un toast, baga mare!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu